به گزارش خبرنگار قدس آنلاین علیرضا بیگدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) اول مرداد ماه در نشست خبری با خبرنگاران در محل نمایشگاه یک هزار و ۲۰ روز تلاش جهادی: فرازهایی از دستاوردهای سیاست خارجی در محل وزارت امور خارجه به تشریح اقدامات این معاونت در سه سال گذشته پرداخت.وی با بیان اینکه در ۱۰۳ کشور جهان نمایندگی (سفارتخانه و سرکنسولگری) داریم، گفت: ما به عنوان بخشی از دیپلماسی کشور هستیم که با استفاده از ابراز کنسولی در روابط با کشورها تاثیرگذار هستیم.
بیگدلی بیان کرد: در بخش کنسولی مجموعهای از خدمات و وظایف را براساس قانون بر عهده داریم و هر آنچه یک ایرانی برای تسهیل امور خود در داخل و خارج از کشور به دولت نیاز پیدا میکند وزارت خارجه نمایندگی میکند.
معاون وزیر خارجه ادامه داد: در ۱۴۰۲ براساس آخرین آمار ما در حوزه صدور یا تجدید گذرنامه ایرانیان خارج از کشور به حدود ۲۰۰ هزار گذرنامه در نمایندگیهای خودمان رسیدیم.
وی گفت: سال گذشته یک میلیون و ۶۶۰ هزار روادید برای اتباع خارجی که قصد سفر به ایران داشتند صادر کردیم. ۱۲ هزار برگه عبور برای ایرانیانی که گذرنامهشان مخدوش یا منقضی شده است صادر کردیم. صدور شناسنامه، ثبت ازدواج، طلاق و ... ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ مورد انجام شده است. تایید مدارک تحصیلی و امور دانشجویی دانشجویان ایرانی خارج از کشور ۵۰ هزار مورد بوده است.
بیگدلی بیان کرد: در دوره شهید امیرعبداللهیان یک سلسله فعالیتهایی داشتیم که قابل توجه است و از زمره کارهای مهم دولت سیزدهم در وزارت خارجه باید تلقی شود و آن توجه به دیپلماسیهای متعدد است.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان بیان کرد: در این مدت برای تردد زوار امام رضا شرایط لغو روادید را فراهم کردیم. در حوزه بیمه زائران اقدامات خوبی انجام شد. سعی کردیم در کنار آستانهای زیارتی کشور نسبت به توجه به زائران خارجی حضور بیشتری داشته باشیم که در این در حوزه دیپلماسی مردمی رشد قابل توجهی داشت.وی گفت: در حوزه دیپلماسی فرهنگ و هنر تلاش کردیم در کنار فرهنگیان و هنرمندان کشور باشیم و پیامهایی بدهیم که مایل هستیم تسهیلات ویژهای را برای امور آنها فراهم کنیم.
بیگدلی ادامه داد: در حوزه کنسولی در وزارت خارجه میزی را برای خدمت رسانی به هنرمندان تعیین کردیم. هر یک از هنرمندان و فرهنگیان کشور که در خارج اموری دارند به ما مراجعه کنند و قول میدهیم امور آنها را با سرعت و در مسیر کاملا متناسب با جایگاه فرهنگ و هنر کشور پیگیری کنیم.
وی گفت: در حوزه دیپلماسی ورزش هم اقداماتی صورت گرفته و نشستهایی متعددی را شخص وزیر و مقامات داشتند و در آستانه جام جهانی و المپیک و مسابقات بینالمللی و ... و مشکلاتی که پیش آمد حتی احضار سفرا و ملاقاتهای حضوری و ... انجام شد.
این دیپلمات ارشد ایرانی به تشریح اقدامات در حوزه صنایع دستی و گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه گردشگری سلامت گامهای مهمی را برداشتیم و نقش وزارت خارجه در کمک به جذب بیماران خارجی در مراکز درمانی کشور قابل توجه بود.بیکدلی به حوزه مجلس و اقدامات انجام شده هم اشاره کرد و افزود: مناسبات ما با مجلس دوطرفه است و ما از مجلس حمایتها و درخواستهایی داشتیم و مجلس هم بر فعالیتهای دستگاه دیپلماسی نظارت و با ما تعاملاتی داشته است.وی ادامه داد: در حوزه نظارت مجلس نمایندگان ۷۶ سؤال از وزیر خارجه داشتند، ۱۱۱ تذکر کتبی و ۶۷ تذکر شفاهی در این مدت داشتند.
وی همچنین گفت: ۱۴۰ نمایندگی ما در ۱۰۳ کشور محل مراجعه مراجعان هستند.
بیگدلی در پاسخ به سؤال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص پیشرفت خدمات دولت الکترونیک و خدمات کنسولی غیر حضوری در دولت سیزدهم، اظهار داشت: برای ارائه خدمت به ایرانیان سامانهای را طراحی کردیم که به شکل آزمایشی فعالیت میکند احراز هویت برخط و پرداختها الکترونیکی انجام میشود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره امور زندانیان خارج از کشور گفت: یک اداره تخصصی با ۲۳ دیپلمات داریم و روزانه برای رسیدگی به امور ایرانیان مطالبه داریم فارغ از اینکه آن زندانی چه کسی هست و بر چه اساسی بازداشت شده است , در مورد محمدرضا نوری که در عراق در بازداشت است، تلاشهای گسترده ای از سوی سفیر ایران در عراق انجام و در مرکز ملاقات های متعددی با خانواده ایشان داشتم سه بار با پدر این زندانی دیدار داشتم و امورش در دست پیگیری است و دولت عراق همکاریهایی را در زمینه رسیدگی به وضعیت ایشان داشته و حتی اجازه دادند پزشک به داخل زندان رفت و وعدههایی دادند و امیدواریم هر چه زودتر شاهد آزادی ایشان باشیم.
وی در خصوص آمار زندانیان ایرانی در خارج از کشور نیز گفت: که ۷۰۰ نفر زندانی در خارج از کشور غیر از ترکیه داریم. با بیشتر از ۵۳ کشور جهان موافقتنامه انتقال محکومان داریم. اما در ترکیه تعداد زندانیان ما آمارش حدود سه هزار نفر است و به دلیل لغو روادید و سفرهای بسیار زیاد به این کشور مشکلاتی دارند و بخشی از این مشکلات ناشی از عدم اطلاع از قوانین آن کشورهاست.
انتهای پیام/
نظر شما